zveropark Vstup Zverokuk Zverokuk Diviak lesný Králik divý Los mokraďový Páv korunkatý Bažant zlatýEmu hnedýHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýLama alpakaDikobraz bielochvostýKengura bennettovaFretkaKrálik domáciPerlička domácaSviňa domácaTur domáciSomár domáciHolub pávikBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýBažant striebornýPlamienka driemaváMačka diváKrálik divýBažant diamantovýBažant kráľovskýZajac poľnýSvišť bobakJeleň lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikOhniskoPikniková lúkaRybolovStreľba z prakuTrampolínaVodopádSedem zhavranelých bratovGúľalo sa jabĺčkoFerdo mravecGumkáčiKrtkoMáša a medveďO Jankovi a MarienkePinocchioMaťo a KlinčekIšlo vajce na vandrovkuVodníkO zakliatom princoviVčielka MajaMotýlia lúkaTáboriskoSedem zhavranelých bratovSedem zhavranelých bratovSedem zhavranelých bratovSedem zhavranelých bratovZverokukSkákacie centrum
 

Kengura bennettova

(Macropus rufogriseus fruticus)

Čeľaď: kengurovité
Hmotnosť: 11 – 27kg
Dĺžka tela: 66 – 93 cm
Dĺžka chvosta: 62 – 88 cm
Potrava: bylinožravec

Kengura bennetov patrí k menším poddruhom klokana červenokrkého. Je to stredne veľký, pomerne podsaditý klokan s hustou srsťou, vďaka ktorej znesú aj chladnejšie podnebie. Srsť je sivá, na tyle červenonedá.

Prirodzeným miestom výskytu kengury bennetovej sú kroviny a eukalyptové lesy ostrova Tasmánia. V roku 1874 bol introdukovaný na južný ostrov Nového Zélandu, v roku 1940 zdivočený v Anglicku. Vďaka svojej prispôsobivosti a otužilosti sú jedinci, ktorí utiekli zo zoologických záhrad či parkov schopní sa rozmnožovať a založiť vlastnú populáciu.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...