zveropark Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Vstup Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikHod loptičkou na cieľOhniskoPikniková lúkaRozhľadňaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopád
Srnec lesný

Srnec lesný

(Capreolus capreolus)

Rad: párnokopytníky
Hmotnosť: 17 - 30 kg
Dĺžka tela: 90 - 130 cm
Výška v kohútiku: 65 – 85 cm
Dĺžka gravidity: 280 dní
Počet mláďat: 1 - 3
Dĺžka života: 9 rokov
Potrava: trávy, byliny, kôra, listy, dužinaté plody, lesné semená, poľnohospodárske plodiny, huby

Najmenší z našich kopytníkov, ktorý má nápadne štíhly krk a úzku hlavu. V letnej srsti je žlto-hrdzavý až červenohnedý, zrkadlo má žltobiele. V zimnej srsti je sivohnedý, zrkadlo je ostro ohraničené, čisto biele. Mláďatá sú žltohnedé s belavými škvrnami, ktoré sa do jesene strácajú. V lete žije individuálne, koncom jesene a v zime sa spája do veľkých čried. Samce majú malé parohy, ktoré každoročne obmieňajú. Najnápadnejšími signálmi sú hlasové prejavy – úsečné, chraptivé, hlboké brechanie, ktoré vydávajú aj srny.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...