zveropark Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Vstup Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikHod loptičkou na cieľOhniskoPikniková lúkaRozhľadňaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopád
Skunk pruhovaný

Skunk pruhovaný

(Mephitis mephitis)

Rad: šelmy
Hmotnosť: 1,5 - 6 kg
Dĺžka tela: 55 - 75 cm
Dĺžka gravidity: 63 dní
Počet mláďat: 5 - 6
Dĺžka života: 7 - 10 rokov
Potrava: všežravec - veľké druhy hmyzu, malé cicavce, ovocie, oriešky vajíčka, korienky

Skunk pruhovaný, často nazývaný aj skunk smradľavý je charakteristický svojim čiernobielym sfarbením. Pochádza zo Severnej Ameriky. Prívlastok smradľavý získal vďaka svojmu spôsobu obrany pred nepriateľmi – keď sa cíti ohrozený, otočí sa potenciálnemu nepriateľovi chrbtom a vystrekne z pachových žliaz silne zapáchajúci výlučok. Tento sekrét dokáže vystreknúť až do vzdialenosti 3,5 m, pričom často presne zasiahne oči nepriateľa. Skunk je nočné zviera, ktoré obýva predovšetkým nory vyhrabané inými druhmi zvierat, no v prípade, že žiadnu nenájde, je schopný si rýchlo vyhrabať vlastnú. Samice s mláďatami vytvárajú malé skupinky, samci sú samotári.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...