zveropark Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Vstup Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikHod loptičkou na cieľOhniskoPikniková lúkaRozhľadňaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopád
Ouessantská miniovca

Ouessantská miniovca

(Ovis aries)

Rad: párnokopytníky
Hmotnosť: 12 – 22 kg
Výška v kohútiku: 40 - 50 cm
Dĺžka gravidity: 150 dní
Počet mláďat: 1
Dĺžka života: 12 – 15 rokov
Potrava: tráva, v zime seno

Najmenšie plemeno oviec na svete pochádza z francúzskeho ostrova Ouessant, z prostredia s nedostatkom vegetácie. Vďaka tomu sú veľmi nenáročné a odolné, spásajú i menej kvalitný porast. Pôvodné sfarbenie je čierne, no chovajú sa aj hnedé - karamelové, biele alebo biele s červeným nádychom. Hustá a ťažká vlna tvorí cca 10 % hmotnosti. Pre barany sú charakteristické výrazné rohy podobné mufloním, samice sú bezrohé, príp. len s malými výstupkami. Povaha miniovečiek je veľmi mierna a priateľská. Tieto „živé kosačky“ patria medzi stádové druhy, musia sa preto chovať minimálne vo dvojici.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...