zveropark Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Vstup Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikHod loptičkou na cieľOhniskoPikniková lúkaRozhľadňaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopád
Nosáľ červený

Nosáľ červený

(Nasua nasua)

Rad: šelmy
Hmotnosť: 3 – 7 kg
Výška v kohútiku: 27 - 30 cm
Dĺžka gravidity: 77 dní
Počet mláďat: 2 - 7
Dĺžka života: 18 rokov
Potrava: všežravec – vajcia, zelenina, ovocie, mláďatá drobných cicavcov a vtákov

Nosáľ je medvedíkovitá šelma, pochádzajúca z Južnej Ameriky. Farebne je veľmi variabilný – vyskytuje sa od šedej cez červenohnedú až po hnedú. Charakterizuje ho predĺžený nos, dlhý chvost a silné pazúriky. Má veľmi dobre vyvinuté všetky zmysly, najviac však čuch. Výrazným je tiež zmysel pre rovnováhu, dokáže chodiť po veľmi tenkých vetvičkách, pričom balansuje s chvostom. Nosáľ je veľmi hlasovo nadaný, používa rôzne zvuky i signály chvostom. Nosáľ červený je veľmi družným zvieraťom, samice vytvárajú skupiny 4 – 20 jedincov. Samcov samice obvykle odháňajú a do skupiny ich pustia len v období párenia. Samica je gravidná 77 dní, krátko pred pôrodom opúšťa skupinu a buduje si hniezdo na strome. V hniezde mláďatá zostávajú zhruba 5 týždňov, potom sa spoločne s matkou pripájajú k materskej skupine. Nosáľ dospieva v dvoch rokoch života.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...