zveropark Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Vstup Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikHod loptičkou na cieľOhniskoPikniková lúkaRozhľadňaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopád
Muflón lesný

Muflón lesný

(Ovis musimon)

Rad: párnokopytníky
Hmotnosť: 35 – 50 kg
Dĺžka tela: 120 – 135 cm
Výška v kohútiku: 70 - 88 cm
Dĺžka gravidity: 22 týždňov
Počet mláďat: 1 - 2
Dĺžka života: 20 – 30 rokov
Potrava: trávy, lístie stromov a kríkov, byliny, dreviny – malé stromy a kry

Muflón je jedinou divou európskou ovcou. Pochádza z ostrovov Sardínia a Korzika. Obýva prevažne otvorené hornaté oblasti do výšky 1600 m. U nás uprednostňuje listnaté a zmiešané lesy v pahorkatinách s nadmorskou výškou najviac 700 m. Samce sa vyznačujú mohutnými a výrazne zatočenými rohmi s vrúbkovaným povrchom, ktorých dĺžka dosahuje až 80 cm. Od jelenieho parožia sa líšia tým, že sú duté, nevetvené a zver ich nezhadzuje. Rohy do 5 rokov prestávajú rásť. Samice bývajú bezrohé. Muflón žije po väčšinu roka v zmiešaných čriedach, staré samce však vytvárajú osobitné skupinky. Srsť má čiernohnedé sfarbenie, v zime muflónom dorastá vlnená podsada.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...