zveropark Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Vstup Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikHod loptičkou na cieľOhniskoPikniková lúkaRozhľadňaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopád
Medvedík čistotný

Medvedík čistotný

(Procyon lotor)

Rad: šelmy
Hmotnosť: 4,5 – 15 kg
Dĺžka tela: 41 – 60 cm
Výška v kohútiku:
Dĺžka gravidity: 60 – 73 dní
Počet mláďat: 2 - 7
Dĺžka života: do 20 rokov
Potrava: všežravec - rastliny, bukvice, žalude, slimáky, hmyz, vajcia vtákov a mláďatá

Dokázal osídliť všetky typy životného prostredia v Severnej Amerike. V Európe sa v minulosti nevyskytoval, až kým ho nedoviezli na chov do kožušinových fariem. Uprednostňuje listnaté a zmiešané lesy v blízkosti vody. Pre medvedíka je typická čierna maska na svetlejšej tvári a hustý, priečne čierno prúžkovaný chvost. Pri hľadaní potravy mu významne pomáha hmat a šikovné prsty. Rád sa šplhá a aj napriek svojej hmotnosti šikovne lozí v korunách stromov. Medvedík vydáva zvuky podobné psiemu štekotu a dokáže sa postaviť na zadné laby. Žije väčšinou samotársky, pričom najčulejší je za súmraku a v noci.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...