zveropark Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Vstup Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikHod loptičkou na cieľOhniskoPikniková lúkaRozhľadňaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopád
Los mokraďový

Los mokraďový

(Alces alces)

Rad: párnokopytníky
Hmotnosť: 315 - 630 kg
Dĺžka tela: 200 - 280 cm
Výška v kohútiku: 195 – 225 cm
Dĺžka gravidity: 35 – 38 týždňov
Počet mláďat: 1 - 3
Dĺžka života: 20 – 25 rokov
Potrava: kôra mäkkých drevín, vodné rastliny, borovicové ihličie a listy stromov

Vynikajúci plavec vyskytujúci sa od Škandinávie a Poľska cez celú severnú Áziu až do Severnej Ameriky. Sfarbenie losa je sivočierne až čierne, so sivobielymi končatinami. Tvarom tela pripomína koňa s krátkym krkom. Najväčšieho zástupcu čeľade jeleňovitých charakterizujú dlhé nohy, veľký hrb v kohútiku a neforemná predĺžená hlava s previsnutým horným pyskom a kožovitým lalokom na spodnej strane krku. V lete žije samotársky, v zime sa losice s mláďatami spájajú do menších skupín.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...