zveropark Vstup Los mokraďový Páv korunkatý Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikOhniskoPikniková lúkaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopádSedem zhavranelých bratovGúľalo sa jabĺčkoFerdo mravecGumkáčiKrtkoMáša a medveďO Jankovi a MarienkePinocchioMaťo a KlinčekIšlo vajce na vandrovkuVodníkO zakliatom princoviBažant striebornýPlamienka driemaváMačka diváKrálik divýBažant diamantovýBažant kráľovskýSomár domáciZajac poľnýLama alpakaDikobraz bielochvostýSvišť bobakKengura bennettovaHolub pávikVčielka MajaMotýlia lúkaFretka
 

Kuna skalná

(Martes foina)

Rad: šelmy
Hmotnosť: 0,8 – 2,5 kg
Dĺžkatela: 35 – 45 cm
Dĺžka gravidity: 9 mesiacov (z toho 7 mesiacov latentnej gravidity)
Počet mláďat: 2 - 6
Dĺžka života: do 10 rokov
Potrava: drobné hlodavce, vtáky, plazy, vajcia a sladké plody

Žije v Európe aj v Ázii, pričom jej vyhovujú všetky typy lesov, obýva okraje lesov, skalnatý terén, staré zrúcaniny budov, kôlne. Kuna je typický samotár, jej úkryt možno nájsť v skalnej štrbine, stromovej dutine alebo v nore po hlodavcovi. Jej telo je porastené sivobielou srsťou. . Charakteristickým rozlišovacím znakom kuny skalnej je biela alebo svetložltá škvrna na hrdle, siahajúca až po hruď. Teritórium kuny dosahuje až 20 km2 a počas lovu je schopná prejsť niekoľko km. Vynikajúco šplhá a skáče.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...