zveropark Vstup Los mokraďový Páv korunkatý Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikHod loptičkou na cieľOhniskoPikniková lúkaRozhľadňaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopádSedem zhavranelých bratovGúľalo sa jabĺčkoFerdo mravecGumkáčiKrtkoMáša a medveďO Jankovi a MarienkePinocchioMaťo a KlinčekIšlo vajce na vandrovkuVodníkO zakliatom princoviVčielka MajaMotýlia lúka
 

Koza kamerunská

(Capra hircus)

Rad: párnokopytníky
Hmotnosť: 23 – 39 kg
Dĺžka tela: 85 – 90 cm
Výška v kohútiku: 45 – 50 cm
Dĺžka gravidity: 150 dní
Počet mláďat: 1 - 3
Dĺžka života: 20 – 30 rokov
Potrava: trávy, byliny, kôra, listy, dreviny – malé stromy a kry, seno

Koza kamerunská je zdomácnený druh zo strednej a západnej Afriky, využívaný na mlieko, mäso a kožu. Je schopná prežiť aj v oblastiach s veľmi chudobnou vegetáciou. Najčastejšie sa vyskytuje čierno sfarbená forma, existujú však aj jedince šedé, hnedé, ryšavé a strakaté. Obidve pohlavia sú rohaté. Tento druh kôz dokáže dobre šplhať po strmých skalách a môže vyliezať aj na nízke stromy. Kozy kamerunské sú veľmi temperamentné s dobrým osvalením. Žijú v rodinných skupinách.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...