zveropark Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Vstup Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikHod loptičkou na cieľOhniskoPikniková lúkaRozhľadňaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopád
Jeleň sika

Jeleň sika

(Cervus nippon)

Rad: párnokopytníky
Hmotnosť: 40 – 50 kg
Dĺžka tela: 120 – 140 cm
Výška v kohútiku: 80 – 85 cm
Dĺžka gravidity: 30 – 32 týždňov
Počet mláďat: 1
Potrava: obhrýza zelené rastliny, listy, mladé výhonky a kôru stromov

Jeleň sika pochádza z juhovýchodnej Ázie a Japonska. Pôvodne sa v novom prostredí choval len vo zverniciach, ale v súčasnosti sa v Európe vyskytuje aj vo voľnej prírode. Sika je nenáročný jeleň, ktorému najlepšie vyhovujú zmiešané lesy nižších a stredných polôh. Parohy sú slabšie stavané a málo rozvetvené. Sfarbenie srsti je v lete gaštanovohnedé s bielymi škvrnami, v zime až hnedočiernej farby. Ruja sa u neho začína v druhej polovici októbra, samce počas nej pískajú. K ostatnej raticovej zveri je jeleň sika agresívny a vyháňa ju zo svojich stanovíšť.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...