zveropark Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Los mokraďový Vstup Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikHod loptičkou na cieľOhniskoPikniková lúkaRozhľadňaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopád
Emu hnedý

Emu hnedý

(Dromaius novaehollandiae)

Rad: hrabavce
Hmotnosť:60 – 70 kg
Dĺžka tela: 180 cm
Výška v kohútiku: 150 – 180 cm
Inkubačná doba: 50 – 56 dní
Znáška:5 – 15 vajec
Dĺžka života: 30 rokov
Potrava: semena, listy, plody, hmyz

Pôvodným areálom výskytu tohto nelietavého vtáka a výborného bežca sú trávnaté oblasti a suché lesy Austrálie. Oblé, predĺžené telo na vysokých, tenkých, trojprstých behákoch je obrastené hustým, splývavým perím. Chová sa pre mäso, kožu, olej ako i ďalšie produkty - perie a vajcia. O inkubáciu a mláďatá sa stará výlučne samec a okrem obdobia rozmnožovania žije v malých skupinkách.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...